24 Σεπτεμβρίου, 2021

Η επιστολή της ΠΟΕΣΥ στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κύριο Ιωάννη Οικονόμου για το ΑΠΕ

Αρ.Πρωτ.: 860/23.09.2021

 

Προς τον

υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

κύριο Ιωάννη Οικονόμου

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας μια, κατά την αντίληψη μας, ουσιωδώς αντιθεσμική διαδικασία που έλαβε χώρα στην λειτουργία του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετέχει θεσμικά και η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ στις 20/9/2021, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 21/9/2021, κοινοποιήθηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρόταση τροποποίησης του καταστατικού αυτού, η οποία εμπεριέχει σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Το εν λόγω θέμα επρόκειτο να συζητηθεί την επομένη κιόλας ημέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο ενώ η Γενική Συνέλευση, που θα εγκρίνει τις εν λόγω αλλαγές, έχει προγραμματιστεί για τις 14/10/2021. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κυρία Έλενα Ριζεάκου, απείχε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη για την αντικανονικότητα της διαδικασίας και για την εν γένει απαξίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροποποιήσεις εγκρίθηκαν με αμφίβολη πλειοψηφία.

Γνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά και την σημασία οποιασδήποτε καταστατικής αλλαγής στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για την αποκατάσταση της τάξης. Θεωρούμε ότι κάθε καταστατική αλλαγή επιβάλλεται να γίνεται κατόπιν ενημέρωσης και διαβούλευσης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλούνται να ψηφίζουν δομικές αλλαγές στην λειτουργία του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό τις συνθήκες που περιγράφηκαν παραπάνω. Επιφυλασσόμαστε δε να θέσουμε υπόψη σας και ζητήματα νομιμότητας της σχετικής απόφασης που ελήφθη, αμέσως μόλις λάβουμε αντίγραφο πρακτικών αυτής της συνεδρίασης.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση,

 

Η Πρόεδρος                                                        Η Γενική Γραμματέας

Έλενα Ριζεάκου                                                        Μιμή Τουφεξή