18 Ιανουαρίου, 2012

Γιατί αργεί η ΚΥΑ;

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) διαμαρτύρεται για την ακατανόητη καθυστέρηση των συναρμοδίων υπουργών στην υπογραφή της ΚΥΑ, που αφορά στην ανανέωση των συμβάσεων στην ΕΡΤ και οι οποίες έληξαν την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012.

Από χθες 171 συμβασιούχοι δημοσιογράφοι είναι άνεργοι.

Ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας, καθώς παραμένει αβέβαιος ο χρόνος και ο αριθμός των συμβάσεων που θα ανανεωθούν.

Γιατί από τους τέσσερις συναρμοδίους υπουργούς μόνο ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, χωρίς καθυστέρηση έβαλε την υπογραφή του στη σχετική ΚΥΑ; Γιατί παρατείνεται η καθυστέρηση;

Κάθε καθυστέρηση στερεί την ΕΡΤ από το έργο που παρήγαγαν οι 171 συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, συρρικνώνει τον ενημερωτικό της χαρακτήρα και παρατείνει την αγωνία των συναδέλφων.
Πότε λοιπόν θα ολοκληρωθεί η συλλογή υπογραφών των υπουργών, που θα αποτελέσει το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας ανανέωσης;
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα στηρίξει όπως πάντα τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που αγωνιστικά διεκδικούν την άμεση ανανέωση των συμβάσεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.