2 Απριλίου, 2012

Γαλλική αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα

Από τη Γαλλική Οργάνωση Κοινωνικής Αρωγής  «Secours Populaire Français» λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

4 Απριλίου  Αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα

Η γαλλική οργάνωση κοινωνική αρωγής «Secours Populaire Français» ενισχύει με έκτακτη βοήθεια ύψους 10.000ευρώ τα παιδιά στην Ελλάδα, που οι οικογένειες τους πλήττονται από την κοινωνική και οικονομική κρίση.

Την Τετάρτη 4 Απριλίου, αντιπροσωπεία της οργάνωσης «Secours Populaire Français» με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ζουλιέν Λοπρέτρ, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να διανείμει τρόφιμα σε 1.000 παιδιά, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η αντιπροσωπεία θα διανείμει λάδι, αλεύρι, ρύζι, γάλα, δημητριακά και  διάφορες κονσέρβες.  Επίσης θα αξιολογηθούν οι ανάγκες και θα τεθούν προϋποθέσεις για περισσότερη υποστήριξη στο μέλλον.

Η αντιπροσωπεία διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στην «Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» την Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 12:30

Η διανομή των τροφίμων θα γίνει την Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 08:00πμ Στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου στην Ελευσίνα

Αυτή η χειρονομία αλληλεγγύης, όπως και άλλες ανάλογες ενέργειες  στις οποίες πρωτοστατεί η «Secours Populaire Français», πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (EEDDA), που δραστηριοποιείται για την κοινωνική αλληλεγγύη όλων των λαών της Μεσογείου.

Η γαλλική οργάνωση «Secours Populaire Français», που έχει σκοπό να αναχαιτίσει το τσουνάμι της μιζέριας που πλήττει τη Γαλλία, αναπτύσσει πολλαπλές πρωτοβουλίες για να στηρίξει και τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες  στην Ελλάδα απειλούνται από τη φτώχεια και την απομόνωση της περιθωριοποίησης.

Η οργάνωση «Secours Populaire Français» απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν χρήματα και τους καλεί να δείξουν όλη τη γενναιοδωρία τους στα παιδιά στην Ελλάδα που οι οικογένειες πλήττονται από την κρίση.

Το ύψος της βοήθειας θα εξαρτηθεί από τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν.

Παρακαλούμε να στείλετε τα χρήματα στην οργάνωση:

Secours populaire français Précisez “Solidarité Grèce”,

9/11, rue FroissartBP 330375 123 Paris Cedex

Τel. 0301 44 78 21 00 www.secourspopulaire.fr