29 Απριλίου, 2008

Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιμέτωπους με την επιχείρηση λεηλασίας των ασφαλιστικών Ταμείων, με τα φαινόμενα διαπλοκής και εξαρτήσεων, τον ανταγωνισμό των εργολάβων της ενημέρωσης αλλά και με μια κυβερνητική πολιτική ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης, βρίσκει και η φετινή Πρωτομαγιά τους δημοσιογράφους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους και τους εργαζόμενους της χώρας με τους οποίους οι δημοσιογράφοι συμπαρατάσσονται απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους δημοσιογράφους σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα για τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, φραγμό στις απολύσεις, σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις, διασφάλιση των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων και περιφρούρηση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Τους καλεί επίσης να εξακολουθήσουν με ζήλο να υπερασπίζονται την Δημοκρατία, την ελευθεροτυπία και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Στη σημερινή αδυσώπητη οικονομική και πολιτική σύγκρουση σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερη σημασία έχει για τον Κλάδο μας και η 3η Μαΐου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου.

Η ωμή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και στη χώρα μας χιλιάδες συνάδελφοι επιβάλλει στους δημοσιογράφους να επιμείνουν με υπεύθυνη στάση και αγωνιστική διεκδίκηση στον αγώνα τους για την ποιότητα της ενημέρωσης, την ελευθερία της έκφρασης, την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών και τελικά για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Όπως ισχύει κάθε χρόνο δεν θα εκδοθεί καμία εφημερίδα με ημερομηνία 1η Μαΐου.