22 Νοεμβρίου, 2009

Επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Προς τον υπουργό Πολιτισμού
Π. Γερουλάνο

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2009

Κύριε Υπουργέ,

Στην πρόσφατη συνάντηση του ΔΣ της Π.Ο.Ε.ΣΥ. με τα Συμβούλια των πέντε Ενώσεων – μελών ένα από δυο κυρίαρχα θέματα ήταν αυτό των συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Καταλήξαμε ότι:

1. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις είναι υπέρ της πλήρους και σταθερής απασχόλησης, με σεβασμό στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ζητάμε κατά συνέπεια τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων που αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

2. Καμία Ένωση Συντακτών δεν καλύπτει φαινόμενα αργομισθίας ή πολυθεσίας (τα οποία άλλωστε είναι παράνομα). Την ευθύνη για την ανάδειξη των διαστάσεων του προβλήματος αυτού έχει η Διοίκηση της ΕΡΤ και η λύση πρέπει να δοθεί μετά από διάλογο με τις Ενώσεις.

3. Μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διεργασίας είναι απολύτως δίκαιο να μη γίνει καμία απόλυση.

Γι αυτούς τους λόγους και επειδή η υπόθεση των συμβασιούχων της ΕΡΤ τροφοδοτεί ακόμη και «πρωινάδικα» ή «σατυρικές εκπομπές» που οδηγούν το ζήτημα σε επικίνδυνους δρόμους λαϊκισμού, θα παρακαλούσα για μια συνάντηση μαζί σας ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Πιστεύω ότι σ’ αυτή τη συνάντηση θα ήταν καλό να συμμετέχουν και εκπρόσωποι από τις Ενώσεις – μέλη της Π.Ο.Ε.ΣΥ. (Ε.ΣΗ.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. κ.λπ.).

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ.