29 Οκτωβρίου, 2006

Επιστολή Π.Ο.Ε.ΣΥ. στον Δ.Σ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση συνάντησης με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απηύθυνε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα δημοσιογραφικά θέματα (απολύσεις, συμβασιούχοι ΕΡΤ κ.λπ.), καθώς και τις συνέπειες του Ν.1178/81

Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και διαπιστώνοντας τις εκρηκτικές διαστάσεις των σχετικών προβλημάτων, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο και αναγκαίο να έχει, το συντομότερο δυνατόν, μια συνάντηση μαζί σας και υπό την ιδιότητα σας ως Προέδρου της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας και των μελών του Συμβουλίου σας για να συζητήσουμε τα θέματα που άπτονται της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και σχετίζονται με παρεμβάσεις με την μορφή δηλώσεων – παραινέσεων στην δικαιοδοτική δικαστική κρίση αλλά και τις συνέπειες του ν. 1178/81, όπως ισχύει σήμερα, που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
»Πιστεύουμε ότι μια ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα τόσο το σώμα των Δικηγόρων όσο και αυτό των Δημοσιογράφων, θα αποβεί εξαιρετικά επωφελής.
»Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας ορίζοντας τον χρόνο της συνάντησης μας, στα γραφεία της Π.Ο.Ε.ΣΥ..»