7 Νοεμβρίου, 2013

Έντονες διεθνείς αντιδράσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο από τους διεθνείς συνδικαλιστικούς φορείς του δημοσιογραφικού κόσμου, που σε μηνύματά τους τονίζουν:

“Στη Γαλλία είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτή τη νέα αντιδημοκρατική ενέργεια.
Η Ένωσή μου είναι στο πλευρό σας και εκφράζει την αλληλεγγύη της.
Θα εκδώσουμε μία ανακοίνωση.
Κρατήστε μας ενήμερους ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.”
Patrick Kamenka

“Άθλιο, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία!”
Björn Månsson

“Δεν έχω λόγια να εκφράσω την οργή και τη θλίψη μου … και την αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας, οι οποίοι για πολλούς μήνες έδωσαν τη μάχη τους για μια ελεύθερη Δημόσια Τηλεόραση και δημοκρατία.”
Ανδρούλα Γεωργιάδου

“Είμαι γεμάτος οργή. Θα ενημερώσω τη Βελγική Ένωση Δημοσιογράφων για να αντιδράσουμε, και να αναμένετε έντονη αντίδραση.
Με όλη μου την αλληλεγγύη”
Philippe Leruth
Δημοσιογράφος “L’Avenir”

“Θα το γνωστοποιήσουμε παντού, εκφράζοντας την υποστήριξή μας στους συναδέλφους”
Carmen Rivas Avilas

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με μήνυμα του Προέδρου της ΔΟΔ, Jim Boumelha, η Ομοσπονδία έχει ενημερώσει τις Ενώσεις-μέλη της και οργανώνει τις αντιδράσεις της.

Η DJV διαμαρτύρεται ενάντια στην εκκένωση του σταθμού της ΕΡΤ

Βερολίνο, 07/11/2013

Η γερμανική ένωση δημοσιογράφων διαμαρτύρεται ενάντια στην εκκένωση του ελληνικού σταθμού ΕΡΤ από την ελληνική αστυνομία σήμερα το πρωί. Η DJV βλέπει στην πραξικοπηματική δράση μία «ληστεία» της ελευθερίας του τύπου. Οι αρχές ασφαλείας τερμάτισαν με εκκένωση την από πέντε μηνών συνεχιζόμενη κατάληψη του σταθμού από τους εργαζόμενους, από τότε που έκλεισε η ΕΡΤ, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η μέθοδος της κρατικής εξουσίας ενάντια στο σταθμό και τους δημοσιογράφους του είναι σκανδαλώδης» δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της DJV Michael Konken. «Με την αιτιολογία ότι μέσω του κλεισίματος πρέπει να συμμορφωθούν με τη λιτότητα της ΕΕ-τρόικας, κλείνει μία κριτική φωνή». Η ΕΡΤ πρέπει αμέσως να εκπέμψει ξανά, οι εργαζόμενοι πρέπει πάλι να επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις εργασίας, παρότρυνε ο Konken.