30 Αυγούστου, 2013

Έκκληση ΠΟΕΣΥ-ΠΟΕΠΤΥΜ για το πανεργατικό συλλαλητήριο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συμμετοχή δημοσιογράφων, διοικητικών και άλλων εργαζομένων στα ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης, στις διαδηλώσεις των εργαζομένων το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ και καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας και των άλλων Ομοσπονδιών και Ενώσεων της Ενημέρωσης να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους απ’ όλη την Ελλάδα, για την επιτυχία της συγκέντρωσης.

Είναι πάγια θέση μας να αγωνιστούμε για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών οργανισμών του κλάδου, την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και την ανακούφιση των διαρκώς αυξανομένων ανέργων, αλλά και των τύποις εργαζομένων σε πολλά ΜΜΕ, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Το καθεστώς ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς με τις υποχρεωτικές –υπό την απειλή απόλυσης- ατομικές συμβάσεις μείωσης αποδοχών και τις επαπειλούμενες συγχωνεύσεις –που συνεπάγονται κατάργηση θέσεων εργασίας-, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ θα αντιδράσουν με όλα τα μέσα, με αφετηρία τις κινητοποιήσεις τους στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των τεσσάρων ηγετών των κομμάτων της αντιπολίτευσης να δώσουν το παρών στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3, κατά την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ και να συμμετάσχουν στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα των αγωνιζομένων συναδέλφων.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, οι Ομοσπονδίες θα δρομολογήσουν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 7/9.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Γραμματεία της ΠΟΕΣΥ, στο τηλέφωνο 210-3639881.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.