2 Δεκεμβρίου, 2018

Εγκαίνια της βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας»

Ένα μεγάλο έργο, η βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Τα εγκαίνια έγιναν το πρωί της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η ανακαίνιση της Βιβλιοθήκης είναι προσφορά των Ελένη Καρκαζή-Πουρνάρα και Νίκου Πουρνάρα, παιδιών του πρώην Προέδρου της Ενώσεως Δημήτρη Πουρνάρα, στη μνήμη του πατέρα τους ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους η βιβλιοθήκη θα φέρει πλέον το όνομα του πρώην Προέδρου.

Κατά την τελετή των εγκαινίων η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα ξεκινούμε έναν διάλογο με την διανόηση και με την ιστορία.
Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε. Το πρώτο βήμα έγινε. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να καταλογραφήσουμε τα βιβλία μας. Να ερευνήσουμε το αρχείο μας στο οποίο με μια πρώτη μελέτη βρέθηκαν χειρόγραφα των μεγάλων ποιητών και συγγραφέων δημοσιογράφων του Παλαμά και του Παπαδιαμάντη. Την αλληλογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου με κορυφαία μέλη της Ένωσης Συντακτών. Το ιστορικό αρχείο με εφημερίδες της αντίστασης, τις μάχες του ΕΔΕΣ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού, του Μικρασιατικού Μετώπου».