24 Ιουνίου, 2008

Έφυγε ο Ν.Καραντηνός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του  Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-΄44, Νίκου Καραντηνού.

Όλοι οι δημοσιογράφοι θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε το πνευματικό ανάστημα, την συνέπεια και αταλάντευτη αγωνιστική δράση αυτού του δάσκαλου της δημοσιογραφίας, που φώτισε με την παρουσία του τον χώρο μας. Στο πρόσωπό του αποτυπώνεται εύγλωττα το ελεύθερο πνεύμα μιας ολόκληρης εποχής και οι οραματισμοί μας. Επίσης οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τις αρχές, το ήθος και την δράση του σε εποχές δύσκολες και ανελεύθερες.
Έντιμος, επίμονος, σεμνός, τολμηρός, διορατικός και οραματιστής, ο Νίκος Καραντηνός, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή και μας ενέπνεε με την παρουσία του. Υπήρξε επί πολλά χρόνια στέλεχος του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού και από τους πρωταγωνιστές της ίδρυσης της Π.Ο.Ε.ΣΥ..

Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι για μια δημοσιογραφία οχυρό της αλήθειας, της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης.
Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-΄44, τους φίλους και συναδέλφους του.