11 Νοεμβρίου, 2008

Δημοτικά Ραδιόφωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας συντακτών – τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της δημοτικής ραδιοφωνίας που αγωνίζονται να κρατήσουν την αυτοτέλεια και ελευθερία της δημοτικής ραδιοφωνίας απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Προσυπογράφει σε όλα τα σημεία του το ψήφισμα συνέλευσης των εργαζομένων στα Δημοτικά ΜΜΕ και δηλώνει σε κάθε κατεύθυνση την απόφασή του να μην επιτρέψει οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να λειτουργήσουν στη βάση της επιχειρηματικής ανταποδοτικότητας, με όρους εμπορικής ανταγωνιστικότητας.

Η παρεχόμενη από τα Δημοτικά ΜΜΕ ενημέρωση αποτελεί κατάκτηση των πολιτών απέναντι στην εμπορευματοποίηση της πληροφορίας.
Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο στην επιχειρούμενη σε πολλά μέτωπα υποτέλεια της ενημέρωσης και στην μετατροπή των συντακτών σε δημοτικούς υπαλλήλους με ταυτόχρονο στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.
Η παράδοση των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε ιδιώτες και η μεθοδευόμενη απαξίωση του ρόλου και του χαρακτήρα τους, αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση και οδηγεί τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας.
Διακηρύσσουμε ότι, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους τεχνικούς και Διοικητικούς Υπαλλήλους, θα παλέψουμε και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας ζητώντας:

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Να μην θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που επιβάλλουν την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.

Την απόσυρση της διάταξης του «νόμου Ρουσόπουλου», που υποχρεώνει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ν’ αλλάξουν το νομικό καθεστώς λειτουργίας τους, για να πάρουν άδειες λειτουργίας ως μέσα ενημέρωσης.