21 Μαΐου, 2024

Δημοσιογραφικά βραβεία Ιδρύματος Μπότση

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο Ζάππειο Μέγαρο –παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής ηγεσίας και των δημοσιογραφικών Ενώσεων, η 38η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ.Β.Μπότση.

«Η φετινή εκδήλωση έχει στόχο να εκπέμψει ένα διπλό μήνυμα δημοκρατίας και υπευθυνότητας, καθώς φέτος η Δημοκρατία μας γίνεται 50 ετών. Ώριμη, πλέον, έμπειρη, χαλύβδινη και δυνατή, χωρίς κανένας να μπορεί να την απειλήσει Αυτή η 50χρονη διαδρομή της ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία δεν ήταν εύκολη, ήταν μια διαδρομή κατά την οποία τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι διαδραμάτισαν τον δικό τους καταλυτικό ρόλο», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καραγιάννης.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, τόνισε ότι «Κάποια αγαθά, όπως η ενημέρωση, δεν είναι δεδομένα αλλά θέλουν κόπο, σκληρή δουλειά και τους κατάλληλους ανθρώπους για να διατηρηθούν και να συμβάλουν στην πολυφωνία και στη δημοκρατική λειτουργία».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, είπε ότι «Η σημερινή είναι μέρα χαράς καθώς επιβραβεύεται η δουλειά των δημοσιογράφων που διακρίθηκαν και ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά. Τους συναδέλφους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού και αναφέρθηκε παράλληλα στους 129 θανάτους δημοσιογράφων μέσα στο 2023, η πλειοψηφία των οποίων κάλυπταν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν –μετά  από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής- είναι τα εξής:

Στους δημοσιογράφους Γιάννη Δάρρα, Αλεξία Καλαϊτζή, Ευαγγελία Καρεκλάκη, Ξένια Κουναλάκη, Απόστολο Μαγγηριάδη και Δημήτρη Νίκα.

Επίσης στους: Γιώργο Κολοβάτσιο, Μίνα Μουστάκα, Έλενα Λάσκαρη, Μαίρη Παπακωνσταντίνου, Στρατή Μπαλάσκα, Μανώλη Κωστίδη, Αντώνη Καραγιαννάκη, Μένιο Σακελλαρόπουλο, Κωνσταντίνο Ντελέζο, Δημήτρη Τσουκαλά, Βασίλη Βασιλόπουλο, Κωνσταντίνο Φίλανδρο.

Διακρίσεις απονεμήθηκαν στους: Γιώργο Λιάνη, Δημήτρη Τσουκαλά, Κώστα Χαρδαβέλλα, Δημήτρη Κωνσταντάρα, ‘Αννα Γριμάνη, Παναγιώτη Ρηγόπουλο, Ελευθερία Κόλλια, Ευθύμιο Καλλό, ‘Αννυ Ταπάσκου, Τάσσο Σταθόπουλο, Χρήστο Πλευριά.

Τιμήθηκαν, τέλος, τα εξής ΜΜΕ: Εφημερίδα «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ», Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας, Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ALPHA NEWS, εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές πλακέτες στους δύο πιλότους που έφυγαν από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 2023 κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Τις πλακέτες για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανώτατο αξιωματικό του στρατού και στον πατέρα του Στεφανίδη.