17 Ιανουαρίου, 2019

Δημοσιογραφικά βραβεία 2019 του Ιδρύματος Μπότση

 

 

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Σαρόγλου (ΛΑΕΔ), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, διεξήχθη η 35η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μπότση, Π. Καραγιάννης, ανέφερε ότι η παρουσία του αξιότιμου Προέδρου της Δημοκρατίας εκλαμβάνεται ως μήνυμα προς την κοινωνία για τον θεσμικό ρόλο της ελευθεροτυπίας στον κόσμο.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη διαχρονική προσωπικότητα του Αθ. Μπότση, η οποία συμβολίζει τη σημαντικότητα της ενημέρωσης. Η κα Ριζεάκου είπε ότι ο δημοσιογράφος τη σημερινή εποχή δοκιμάζεται σκληρά και έχει ανάγκη την στήριξη περισσότερο από ποτέ. «Οι δημοσιογράφοι έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη. Τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς πρόκειται για ζήτημα δημοκρατίας. Ένας εξαθλιωμένος δημοσιογράφος δεν μπορεί να προαγάγει το λειτούργημα» κατέληξε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

Για τα μέτρα των Ενώσεων του Τύπου στο πλαίσιο στήριξης των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία σημείωσε ότι η κυβέρνηση δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν τα έχει θεσμοθετήσει, ευχόμενη αυτό να γίνει άμεσα.

https://www.amna.gr/macedonia/article/326355/