25 Σεπτεμβρίου, 2013

Δε μας τρομάζουν οι απειλές των νεοναζιστών

Απειλή εναντίον του συνόλου του δημοσιογραφικού κόσμου θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τις απειλές της «Χρυσής Αυγής» κατά των δημοσιογράφων του «Έθνους» Μαρίας Ψαρρά και Λευτέρη Μπιντέλα, για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της δράσης των εγκληματιών νεοναζιστών.

Από το Μάιο, με αφορμή την υβριστική επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση κατά του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα, η ΠΟΕΣΥ καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός τονίζοντας ότι « οι απειλές και οι εκφοβισμοί των ναζιστών δεν πτοούν κανένα δημοσιογράφο, αντιθέτως τους εξοργίζουν και συστρατεύονται όλοι εναντίον τους».

Το ίδιο τονίσαμε με άλλες ανακοινώσεις και επαναλαμβάνουμε και σήμερα με οργή, για όλες τις απειλές των φονιάδων νεοναζιστών κατά δημοσιογράφων και έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.
Υπενθυμίζουμε το κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ, μετά την άνανδρη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον αδίστακτο φονιά Γιώργο Ρουπακιά της «Χρυσής Αυγής» και τον προπηλακισμό των συνδικαλιστών του ΚΚΕ στο Πέραμα, να απομονώσουν οι δημοσιογράφοι την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση. Μ’ αυτό το πνεύμα, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη γραφειοκρατική κλήση του ΕΣΡ προς το «Mega» για … «μη προσήκουσα προβολή των πολιτικών απόψεων της Χρυσής Αυγής», όταν καθημερινά τα Μέσα Ενημέρωσης αποκαλύπτουν το όργιο της εγκληματικής δράσης τους. Το ΕΣΡ, αντιθέτως, είχε σιωπήσει όταν το «Mega» είχε δεχτεί έξω από το σταθμό τη χυδαία αλήτικη επίθεση των χρυσαυγιτών τον Απρίλιο, για το πρόγραμμά του.
Η αποκαλυπτική ενημέρωση, με αντικειμενικότητα και ελευθερία, είναι το ύψιστο καθήκον όλων των δημοσιογράφων. Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την ικανοποίησή της για τους δημοσιογράφους που τιμούν με τη δουλειά τους το επάγγελμα, αποκαλύπτοντας το σκοτεινό νεοναζιστικό παρακράτος, όπως είχαν ανοίξει αυτό το δρόμο άξιοι συνάδελφοί μας στη δεκαετία του ’60, με τη δολοφονία του Χρήστου Λαμπράκη και στη συνέχεια της χουντικής επταετίας.

Η ΠΟΕΣΥ συντάσσεται με όλο το δημοσιογραφικό κόσμο στον ξεσηκωμό του κατά της «Χρυσής Αυγής», και καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά στην αποψινή αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και σ’ όλες τις άλλες αντιφασιστικές εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και καταδίκης των νεοναζιστών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.