2 Απριλίου, 2014

Απεργούμε σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη 8 Απριλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχοντας στη μεγάλη πανελλαδική γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την ερχόμενη Τρίτη 8 Απριλίου, σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Mέσα της χώρας.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ) να συμβάλλουν με όλους τους τρόπους και όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία της απεργίας.

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου έως τις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου, δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφία από τα διαδικτυακά Mέσα. Την Τετάρτη 9 Απριλίου δεν θα εκδοθούν εφημερίδες.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 8 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, μετά και την ψήφιση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη Eνημέρωση.

Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, επισφάλεια εργασίας και μαρασμό των ασφαλιστικών Ταμείων) αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι της να αντιστέκονται, συνεχίζοντας τον αγώνα.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της Eνημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 8ης Απριλίου και στη συγκέντρωση.

Λέμε “ΟΧΙ”:

  • στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,
  • στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,
  • στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη»,
  • στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιώργος Σαββίδης

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτρης Κουμπιάς

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.