24 Σεπτεμβρίου, 2008

Απεργία την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κατά τη σημερινή δεύτερη κοινή συνάντηση –με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.ΣΥ.- με τις συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ (Διασωματειακό) επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη ενιαίας αγωνιστικής κινητοποίησης με στόχο την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου Πετραλιά.

Ήδη, τα Δ.Σ.  δημοσιογραφικών Ενώσεων  καθώς και  διοικήσεις των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του Τύπου και των ΜΜΕ (Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Θ., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Ρ., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., Ε.Φ.Ε., Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων) αποφάσισαν:

Να κηρύξουν 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ από 05:00 πμ. την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 εώς 05:00 πμ. την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008.

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008, ημέρα της 24ωρης απεργίας (και ημέρα έναρξης εφαρμογής του αντιασφαλιστικού νόμου) η Π.Ο.Ε.ΣΥ. και  οι  Ενώσεις του Διασωματειακού καλούν όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην Ενημέρωση σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας στις 12:00.

Οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ και των Σωματείων επαναβεβαιώνουν την απόφασή τους:

Να μην αποδεχτούν ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του δήθεν ενιαίου ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να προσβληθούν δικαστικά όλες οι διοικητικές πράξεις του αντιασφαλιστικού νόμου σχετικά με την εφαρμογή του.

Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και μετά της 1ης Οκτωβρίου 2008 με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πραγματικά ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων, αναβάθμιση όλων των παροχών και ένταξη  όλων των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ.