7 Απριλίου, 2014

Απαράδεκτη η σύλληψη της Δέσποινας Κονταράκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει ως απαράδεκτη την πρωτοφανή σύλληψη της δημοσιογράφου του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, Δέσποινας Κονταράκη, μετά από μήνυση της βουλευτού Ραχήλ Μακρή, για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της, σε άρθρο της δημοσιογράφου.

Η σύλληψη έγινε στα γραφεία της εφημερίδας, λίγες ώρες μετά την υποβολή της μήνυσης και οδηγήθηκε η συνάδελφος στο αστυνομικό τμήμα, παρότι το Σύνταγμα έχει καταργήσει τη διαδικασία του αυτόφωρου για τον Τύπο, με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου (6-4-2001).

Η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, η οποία σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει: οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές. Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.