18 Φεβρουαρίου, 2011

Αλληλεγγύη στην ΕΣΗΕΜΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά», την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., που αντιστέκονται στην επιβολή της «εκ περιτροπής» εργασίας.

Η προσπάθεια των εργοδοτών να επιβάλλουν «εκ περιτροπής» απασχόληση οδηγεί σε ακραία ελαστικοποίηση της δημοσιογραφικής εργασίας, σε δραματική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, αλλά και σε υποβάθμιση στης ενημέρωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. προειδοποιεί ότι οι απόπειρες αυτές θα απαντηθούν από το σύνολο των δημοσιογραφικών Ενώσεων, από το σύνολο των σωματείων των εργαζομένων στον Τύπο, που δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτών των άγρια νεοφιλελεύθερων μοντέλων στην ενημέρωση.
Ο αγώνας για πλήρη και σταθερή απασχόληση, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και σεβασμό στις ΣΣΕ, είναι αγώνας που στηρίζεται στην αρραγή ενότητα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της ενημέρωσης.