10 Ιανουαρίου, 2011

Αγωνιζόμαστε για τις ΣΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) σε μια κρίσιμη φάση για την υπογραφή ΣΣΕ θέλει να επισημαίνει ότι στην τελευταία συνάντηση των Προέδρων των Ενώσεων με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, συμφωνήθηκε η επιμονή στο διάλογο και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο την υπογραφή ΣΣΕ σε όλους τους χώρους.

Επίσης, συμφωνήθηκε το σταμάτημα κάθε απόπειρας εκ μέρους της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων και ο συντονισμός δράσης, σε πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας, όλων των δημοσιογράφων με τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις του χώρου των ΜΜΕ.
Με βάση αυτές τις αποφάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θέλει να επισημάνει τα εξής:

1. Η ενότητα και ο συντονισμός μεταξύ των Ενώσεων Συντακτών είναι απαράβατος όρος για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

2. Οποιεσδήποτε μονομερείς πρωτοβουλίες –χωρίς προηγούμενη συνεννόηση- μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για παρερμηνείες και να αποδυναμώσουν τη συλλογική προσπάθεια.

Είναι φανερό ότι μόνο η σταθερή προσήλωση σε αυτές τις θέσεις μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχή έκβαση του αγώνα των δημοσιογράφων απέναντι στις προσπάθειες βίαιης ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.