1 Σεπτεμβρίου, 2015

Αγωνιστικά η ΠΟΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη

Μετά το νικηφόρο αγώνα των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που ολόψυχα στήριξε, οργάνωσε και ενίσχυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μαζί με τις Ενώσεις-μέλη της και άλλες ενώσεις του χώρου, η Ομοσπονδία μας παραμένει ακλόνητη και με αταλάντευτο το αγωνιστικό φρόνημα, για νικηφόρα αποτελέσματα όλων των αιτημάτων του κλάδου, που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαχητικά:

  • Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αποτελεσματική στήριξη των Ταμείων μας, με γενναία και αποτελεσματική ρύθμιση του ασφαλιστικού και επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών.
  • Ανθρώπινες συνθήκες ζωής για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Επίλυση του μεγάλου προβλήματος των άνεργων και εναντίωση σε κάθε απόπειρα νέων απολύσεων.
  • Υπεράσπιση του αγγελιοσήμου και επέκτασή του στο διαδίκτυο.
  • Αυστηρή εφαρμογή της τήρησης των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από όλα τα Μέσα  Ενημέρωσης και τους εργαζόμενούς των.

Με αυτό το αγωνιστικό πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου τα μέλη του Προεδρείου της και να συναντηθούν με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ και τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης, για συστηματική συζήτηση, καταγραφή και προγραμματισμό για άμεση και νικηφόρα αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της περιοχής.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί επίσης τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ