Νέα-Ανακοινώσεις


Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει Εκτύπωση E-mail
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Γιάννης Σελαλμαζίδης από «αγνώστους», το προηγούμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η επίθεση αυτή δε στρέφεται μόνο εναντίον του συγκεκριμένου δημοσιογράφου αλλά, κυρίως εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης.
Περισσότερα...
 
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις Εκτύπωση E-mail
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στα συλλαλητήρια και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν στις 15 Μαρτίου 2006 η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Περισσότερα...
 
Πρωτοβουλία Π.Ο.Ε.ΣΥ. & Βουλής Εκτύπωση E-mail
Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, διεκδικώντας και γι’ αυτό να πάρουν την ενημέρωση στα χέρια τους.
Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) σε κοινή συνεδρίαση με την αρμόδια Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, υπό την προεδρία του βουλευτή της «Ν.Δ.» κ. Κων. Κιλτίδη, με τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Δ. Τσαλαπάτης, Γ. Στεφανής, Α. Μοss, Θ. Μπερεδήμας), του Επίτιμου Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δ. Γκλαβά, εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών από όλη τη χώρα, εκπροσώπων των ιδιοκτητών ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των εμπλεκομένων φορέων:
Περισσότερα...
 
Οι συντάκτες στη διακομματική Εκτύπωση E-mail
Ειδική συνεδρίαση με θέμα την συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, 9.30πμ., η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δημήτρη Τσαλαπάτη.
Στη συνεδρίαση της «διακομματικής» θα λάβουν μέρος το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικού Ενώσεων και καθώς και των επιχειρήσεων ενημέρωσης (εφημερίδες, Μ.Μ.Ε. κλπ.).
Την «κοινή συνεδρίαση» με στόχο την ουσιαστικότερη αξιοποίηση του ρόλου της ενημέρωσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, είχε προτείνει η Π.Ο.Ε.ΣΥ. προς τον Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, στις 26 Ιανουαρίου 2006.
Στην σχετική επιστολή του ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ., ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σ’ έναν ευρύτερο διάλογο για το θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, εάν υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για την ημερήσια διάταξη.
»Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να υπάρξει, για το θέμα αυτό, κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής με το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ., τους Προέδρους των Ενώσεων-Μελών μας, αλλά και εκπροσώπους των επιχειρήσεων ενημέρωσης απ’ όλη τη χώρα (εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., Ε.Ρ.Τ., Α.Π.Ε., Μ.Π.Ε. κλπ.).»

 
Μαζί με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Εκτύπωση E-mail
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση των δημοσιογράφων στις κινητοποιήσεις που τα συνδικάτα οργανώνουν αυτή την περίοδο και καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν στα συλλαλητήρια της 28ης Φεβρουαρίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πανελλαδικής-πανεργατικής 4ωρης στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει την πρόσφατη επιστράτευση των ναυτεργατών και τις απειλές για γενίκευση της χρήσης αυτού του αντιδημοκρατικού μέτρου ενάντια στους συνδικαλιστικούς αγώνες.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει ότι θεωρεί την ενίσχυση του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων αναγκαία και ως εκ τούτου τάσσεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στο πλευρό της ΟΤΟΕ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις είναι ένα κοινό μέτωπο, που αφορά καίρια τους εργαζόμενους στην ενημέρωση που αυτή την περίοδο παλεύουν επίσης για ικανοποιητικές συμβάσεις.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ σε καμία περίπτωση δεν θα συρθούν να συναινέσουν σε παρεμβάσεις ή τετελεσμένα στη λειτουργία της ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η ενημέρωση αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 211 212 213 214 215 216 217 218 219 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 215 από 219