Νέα-Ανακοινώσεις


Απεργία σε "TELE TIMΕ"&"RELAX" Εκτύπωση E-mail
Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συμπαρίσταται στις απεργιακές επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει από αύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, τα Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., στον τηλεοπτικό σταθμό “TELE TIME” της Πάτρας και στο ραδιοφωνικό σταθμό “RELAX”.
Οι εργαζόμενοι και στα δύο ΜΜΕ, τα οποία είναι συμφερόντων του Γιώργου Τράγκα, παραμένουν απλήρωτοι για 4 περίπου μήνες, ενώ ο ίδιος ο εκδότης έχει στραφεί δικαστικά και εναντίον συνδικαλιστών, γεγονός που επανειλημμένα έχουμε καταδικάσει απερίφραστα.
Τα όρια της ανοχής αλλά και κάθε καλής διάθεσης εργαζομένων και Ενώσεων έχουν πλέον εξαντληθεί, αφού η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

 
Σκάνδαλο υποκλοπών Εκτύπωση E-mail
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με αφορμή τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών καταγγέλλει, για μία ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών ελευθεριών όπως αυτή επιχειρείται με τη μέθοδο των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Τα τελευταία γεγονότα υποκλοπής φανερώνουν για μία ακόμα φορά την ανυπαρξία κάθε προστασίας της ατομικής και κοινωνικής ζωής. Αποδεικνύουν ότι ο πολίτης βρίσκεται στο έλεος των γνωστών «αγνώστων» δυνάμεων οι οποίες πάντοτε επιχειρούσαν να ποδηγετήσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Το γεγονός ότι μεταξύ των υπό παρακολούθηση ήσαν και συνάδελφοι, άτομα με κοινωνικές ευαισθησίες, πολιτικοί, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι στόχος των υποκλοπών δεν ήταν η διαβολή συγκεκριμένων προσώπων, αλλά η προσπάθεια υπονόμευσης αυτής της ίδιας της λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή του με όλο τον Ελληνικό Λαό, καταγγέλλει την ύπαρξη των κέντρων διαπλοκής και παραεξουσίας, επισημαίνοντας την πρωτοφανή επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης και τελικά των δημοκρατικών θεσμών με κάθε είδους κινητές και ακίνητες σκιές..!

 
Συμπαράσταση στους ναυτεργάτες Εκτύπωση E-mail
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Κυβέρνησης, που επιχειρεί με διαδικασία επιστράτευσης να αντιμετωπίσει την απεργία των ναυτεργατών.
Η απόφαση αυτή που αποτελεί αμφισβήτηση του δικαιώματος στην απεργία, επαναλαμβάνεται δυστυχώς για μία ακόμη φορά, στα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση για την επιστράτευση, να εγκύψει στα προβλήματα των εργαζομένων, των παραγωγών αλλά και των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών. Καλεί τις Ενώσεις-μέλη της, αλλά και όλον τον κλάδο των εργαζομένων στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., να τεθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργούς-ναυτεργάτες και υπογραμμίζει ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους – για άλλη μία φορά – θα αποδειχθεί ισχυρότερη από την πολιτική καταστολή.

 
Συνάντηση Π.Ο.Ε.ΣΥ. - Π.Σ.Α.Τ. Εκτύπωση E-mail
Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Συντακτών (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε., Ε.Σ.Π.Η.Τ.) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.), πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της, σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δημήτρη Τσαλαπάτη για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον χώρο των αθλητικών συντακτών και των επιθέσεων που κλιμακώνονται σε βάρος των συναδέλφων, οι οποίες στην ουσία αποσκοπούν στην χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Περισσότερα...
 
Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου Εκτύπωση E-mail
                                                                                ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), στη σημερινή συνεδρίασή του, καταδικάζει ομόφωνα τις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις παραγόντων της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός σε βάρος… «κακών» δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε., καθώς και την απόπειρα γενίκευσης που επιχειρείται με στόχο να τεθεί υπό ομηρία η ενημέρωση.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., που έχει στη δύναμή της και τις πέντε Ενώσεις Συντακτών, που λειτουργούν ΝΟΜΙΜΑ στη χώρα μας, ενώνει τη φωνή της, τόσο με εκείνη της Ε.Σ.Η.Ε.Α., όσο και του Π.Σ.Α.Τ. και επισημαίνει ότι οι παράγοντες και ηγέτες των Π.Α.Ε., που υποστηρίζουν ότι πασχίζουν για την ποιοτική άνοδο του ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς, πρέπει να αποφεύγουν τις εμπρηστικές ενέργειες και δηλώσεις, οι οποίες δυναμιτίζουν το ήπιο κλίμα, υποδαυλίζουν την βία και έχουν ως αποτέλεσμα τα κάθε είδους επεισόδια, που απομακρύνουν τους φιλάθλους από τα γήπεδα.
Οι πάσης φύσεως ηγέτες του αθλητικού χώρου, πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, να μην αρέσκονται μόνο στο χάιδεμα… των αυτιών και να είναι αυτοί που πρώτοι θα δίνουν το καλό παράδειγμα για το «φερ πλέι», αντί να επιχειρούν με οποιονδήποτε τρόπο λογοκρισία ή κατασταλτική παρέμβαση στην άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με όλες τις Ενώσεις-μέλη της και τον Π.Σ.Α.Τ. για να μπει φραγμός σ’ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες στην ουσία πλήττουν το δικαίωμα ενημέρωσης του Ελληνικού λαού.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 211 212 213 214 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 211 από 214