Νέα-Ανακοινώσεις


Επιστολή Π.Ο.Ε.ΣΥ. στον Δ.Σ.Α. Εκτύπωση E-mail

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση συνάντησης με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απηύθυνε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα δημοσιογραφικά θέματα (απολύσεις, συμβασιούχοι ΕΡΤ κ.λπ.), καθώς και τις συνέπειες του Ν.1178/81

Περισσότερα...
 
Απόλυση Γιώργου Γιακουμάκη Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού «Κανάλι 10» για την απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Γιακουμάκη.
Ο σταθμός – συμφερόντων Γ. Τράγκα –απέλυσε τον συνάδελφο με «αιτιολογία» ότι ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο νέο οικονομικό site, το οποίο δημιούργησαν δημοσιογράφοι που είχαν πρόσφατα αποχωρήσει από την εφημερίδα «Financial Box» - επίσης συμφερόντων Γ. Τράγκα.

Περισσότερα...
 
Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τάσσεται αλληλέγγυο προς τα μέλη της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, τα οποία καταγγέλλουν ως απαράδεκτο και καταχρηστικό το Ιδιωτικό Συμφωνητικό της εταιρείας DIDI MUSIC, που τους ζητείται να υπογράψουν ενόψει της μουσικής συναυλίας των Duran-Duran και το οποίο θίγει την επαγγελματική υπόσταση και ιδιαίτερα τους δημιουργούς, που είναι οι ίδιοι οι φωτογράφοι.

Περισσότερα...
 
Βιομηχανία αγωγών Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη συνέχεια της βιομηχανίας των αγωγών, από στελέχη του κρατικού μηχανισμού σε βάρος δημοσιογράφων, γεγονός που αποτελεί πλήγμα στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας Ιωαννίνων μήνυσε τον Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών» Γιώργο Κυρούση, επειδή δημοσίευσε (ως όφειλε από τη στιγμή που είχε τις πληροφορίες) αποσπάσματα από την Ε.Δ.Ε. (που επέρριπταν ευθύνες σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ιωαννίνων…), που διενεργήθηκε μετά από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για την υπόθεση της μεταγωγής του κακοποιού Μαξίμ Τέλνι, που κατέληξε στη δολοφονία των 2 αστυνομικών στο Μαλακάσι Τρικάλων.

Περισσότερα...
 
Επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση σε βάρος του συνδικαλιστή των ΕΛ.ΤΑ. Μανώλη Γουρνιεζάκη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του και τον τραυματισμό του συναδέλφου του Κώστα Κωνή.
Οι πρωτοφανείς αυτές εξελίξεις δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες και κρίσιμα ερωτηματικά που πρέπει επειγόντως να απαντηθούν από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο, με τον πιο σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο.
Η επίθεση σε συνδικαλιστές που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία του σωματείου τους, κατά την ημέρα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών και των συνδικάτων που τους συμπαραστάθηκαν, δημιουργεί συνειρμούς και προκαλεί αγανάκτηση.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 208 από 217