Νέα-Ανακοινώσεις
Όχι στην επισφαλή εργασία Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου, Γ. Κοίλιαρη, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της επισφαλούς εργασίας στον κλάδο των Μ.Μ.Ε.
Ο Γ. Κοίλιαρης έπαιξε τη ζωή του για να κάνει το δημοσιογραφικό του καθήκον ανασφάλιστος.
Το ίδιο συμβαίνει σε εκατοντάδες άλλους συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις επισφαλούς εργασίας, οι οποίοι σε περιπτώσεις ασθένειας ή ατυχήματος βρίσκονται μετά από πολυετή εργασία ακάλυπτοι και ανασφάλιστοι.
Στην περίπτωση του Γ. Κοίλιαρη η διοίκηση της ΕΡΤ βρίσκεται πλήρως εκτεθειμένη, χύνοντας εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα.
Καλείται η κυβέρνηση να δώσει τέλος στο αίσχος της επισφαλούς εργασίας αρχίζοντας από τους συμβασιούχους της ΕΡΤ.

 
Πολυτεχνείο 2008 Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μια εποχή που η εκμετάλλευση δείχνει το σκληρό της πρόσωπο με την ανατροπή των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αλλά και την ολομέτωπη επίθεση χειραγώγησης των δημοσιογράφων, τα μηνύματα της εξέγερσης στις 17 Νοέμβρη 1973 παραμένουν επίκαιρα και εμπνέουν και σήμερα τη νεολαία και το λαό.
Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. υπόσχονται ότι θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για την αντικειμενική ενημέρωση του λαού ανεξάρτητα από τις τυχόν σκοπιμότητες των Μέσων Ενημέρωσης στα οποία εργάζονται. Θα συνεχίσουν επίσης με ενότητα τους αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. προσυπογράφει αυτή την υπόσχεση.

 
Την οικονομική κρίση δε θα πληρώσουν οι δημοσιογράφοι Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συνεδρίασε σήμερα και συζήτησε τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η οικονομική κρίση στο χώρο των Μ.Μ.Ε.
Το Συμβούλιο υπογράμμισε ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να δεχθούν την επίκληση της οικονομικής συγκυρίας ως άλλοθι για την περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών τους σχέσεων.
Εκτίμησε ότι χρειάζονται συγκεκριμένες θεσμικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αποτραπεί ο κίνδυνος των απολύσεων και προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίος ο συντονισμός όλων των σωματείων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε.
Επίσης το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. επισήμανε ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων αποτελούν ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο μείζον θέμα και δεν θα επιτρέψει τη λεηλασία των αποθεματικών και των πόρων προς τα ταμεία για να καλυφθούν «τρύπες» είτε των εργοδοτών είτε του προϋπολογισμού

 
Απόσυρση του νόμου Ρουσόπουλου για τους δημοτικούς Ρ/Σ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008


                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. μετά από την ενημέρωση που είχε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα αποφάσισε την πλήρη κάλυψη των κινητοποιήσεων των συναδέλφων και το συντονισμό των δράσεων σε πανελλήνια κλίμακα για:

  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Να μην θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.
     
  • Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που επιβάλλουν την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.


  • Την απόσυρση της διάταξης του «νόμου Ρουσόπουλου», που υποχρεώνει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ν’ αλλάξουν το νομικό καθεστώς λειτουργίας τους, για να πάρουν άδειες λειτουργίας ως μέσα ενημέρωσης.

 
Αντίο Γιώργο Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια του συναδέλφου Γιώργου Κοίλιαρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαχόμενος για την ενημέρωση.
Ο Γιώργος Κοίλιαρης στον επαγγελματικό του βίο έδωσε αυτό που πρέπει να είναι το περιεχόμενο της λέξης δημοσιογράφος και ο θάνατός του αφήνει ένα ανεκπλήρωτο κενό.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συλλυπείται την οικογένειά του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με ευπρέπεια και ήθος τη δημοσιογραφία.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 180 από 214