Νέα-Ανακοινώσεις
Έφυγε ο Χ.Σεφερλής Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο πρόωρος χαμός του Χ.Σεφερλή μόλις στα 52 του χρόνια γεμίζει με θλίψη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αγαπητού συναδέλφου.

efyge o seferlis.jpg (141.82 KB)

 
Επιχείρηση Τρομοκρατίας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έγινε και αυτό. Με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας. Το δημοσίευμα του συναδέλφου στην εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης αναφερόταν στο κατηγορητήριο εις βάρος έξι λιμενικών που υπηρετούν στη Λέσβο και οι οποίοι εγκαλούνται για σοβαρά αδικήματα (βία σε βάρος πολιτών, κλοπή δημοσίων εγγράφων κ.α.). Τέσσερις από τους έξι λιμενικούς υπέβαλαν μήνυση και ο Στρατής Μπαλάσκας βρέθηκε στο δικαστήριο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει ως απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τη ελευθεροτυπία αυτή την ενέργεια, η οποία εκπορεύεται από ένα διάτρητο νομικό καθεστώς που θέλει τους δημοσιογράφους σε διαρκή ομηρία.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θεωρεί ότι αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση ποινικοποίησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε η δημοσιογραφία να ασκείται σε καθεστώς ελευθερίας, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές.
Μηνύσεις και αγωγές ένστολων ή με πολιτικά δεν θα απομακρύνουν τους δημοσιογράφους από την προσήλωσή τους στις αρχές της αλήθειας, της δεοντολογίας και της αντικειμενικότητας.

457_191208-Balaskas.pdf (70.88 KB)

 
Ενημέρωση για τα Ταμεία Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση των Ταμείων ΤΣΠΕΑΘ και ΤΑΙΣΥΤ ζήτησε από τη νέοδιορισθείσα διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με εξώδικη δήλωση που απέστειλε χθες Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. προχώρησε σ’ αυτή την ενέργεια μετά την σιωπή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε προηγούμενο αίτημα της Ομοσπονδίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο κλάδος δεν θα ανεχθεί «παιχνίδια» με τα χρήματα των Ταμείων.

* Ακολουθεί συνημμένα η εξώδικη δήλωση.

ejodiki dilosi.pdf (123.49 KB)

Περισσότερα...
 
Απόλυση φωτοειδησεογράφου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκπληξη και έντονη αγανάκτηση για την απόλυση του φωτοειδησεογράφου Κ.Τσιρώνη από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» εκφράζει το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ..
Ο Κ.Τσιρώνης παρέδωσε στην εφημερίδα συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που αποτελούσαν αναμφισβήτητη δημοσιογραφική επιτυχία. Οι φωτογραφίες έμειναν αδημοσίευτες επί 35 ώρες και ο Κ.Τσιρώνης απολύθηκε όταν αυτές διέρευσαν στα διεθνή φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία (τα οποία, ασφαλώς, τις δημοσίευσαν αμέσως…) και ενώ η εφημερίδα τις δημοσίευσε με σημαντική καθυστέρηση.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητά την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ., επίσης, υπογραμμίζει ότι σε συνθήκες κρίσεων και μεγάλων γεγονότων ο σεβασμός και η προβολή της αλήθεια, καθώς και η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να είναι απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη αρχή της λειτουργίας των ΜΜΕ και της δημοσιογραφικής εργασίας.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλον τον κλάδο και τις Ενώσεις μέλη της σε άμεση ενεργοποίηση και συστράτευση για την υπεράσπιση των βασικών αρχών της Ενημέρωσης.

447_171208apolusi tsironi.jpg (265.14 KB)


 
Σεβασμός στη δεοντολογία Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2008

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συγκλονισμένο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, εγκλήματος που ξεπερνά κάθε προηγούμενο γεγονός αστυνομικής βίας, απευθύνεται στους συναδέλφους και στα ΜΜΕ και απαιτεί:

  • Πληρέστατο σεβασμό στις αρχές της δεοντολογίας.
  • Την αντίσταση σε κάθε απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει κάθε προσπάθεια συμψηφισμού της ζωής ενός παιδιού με τις κατεστραμμένες βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων και τραπεζών.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί σε εγρήγορση και κινητοποίηση για ανατροπή του καθεστώτος ανασφάλειας, που σκόπιμα καλλιεργείται, και σε αντίσταση στον εντεινόμενο αυταρχισμό, στον οποίο οδήγησαν αντιδημοκρατικοί νόμοι και αντιτρομοκρατική υστερία.

413_081208-deondologia gia 15xrono.pdf (59.39 KB)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 178 από 214