Νέα-Ανακοινώσεις
Όχι στην ομηρία των συμβασιούχων Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκπνέει ο Ιούνιος και πολλοί συμβασιούχοι της ΕΡΤ –η διοίκηση της οποίας οφείλει να δώσει τον ακριβή αριθμό τους- βλέπουν και πάλι την πόρτα της εξόδου από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Υποχρεωτική τρίμηνη διακοπή, ορίζει το προεδρικό διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, το οποίο εφαρμόζεται από το 2004. Εκτός εργασίας ανά  2ετία, ανασφάλιστοι, χωρίς εισόδημα και με αβέβαιη την επάνοδο τους. ΣΤΟΧΟΣ: Να μην στοιχειοθετήσουν δικαίωμα διεκδίκησης σύμβασης αορίστου χρόνου. Παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η ομηρία; Σίγουρα όχι τον εξορθολογισμό λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το αντίθετο: δημιουργεί δεξαμενή εκλογικής πελατείας για τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς. Συντηρεί τη διαπλοκή και την υποτέλεια των δημοσιογράφων.

Περισσότερα...
 
Ενωμένοι ενάντια στην κρίση Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος των ΜΜΕ.
Οι ιδιοκτήτες –έχοντας εξασφαλίσει την πλήρη ασυδοσία από την κυβέρνηση- κλείνουν Μέσα, απολύουν μαζικά, καταστρατηγούν τις ΣΣΕ, καθυστερούν επί μήνες να πληρώσουν μισθούς, αλλάζουν εκβιάζοντας επί τα χείρω εργασιακές σχέσεις και αφαιρούν ασφαλιστικά δικαιώματα.

Περισσότερα...
 
Όχι στις απολύσεις, όλοι στην 24ωρη απεργία Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την οργή του κλάδου για το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου, του ραδιοφώνου City 99.5, του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και του ETypos.com. Είναι μία ακόμα απόπειρα –μετά π.χ. τις προτάσεις για «εκ περιτροπής εργασία» στον όμιλο Εξπρές, το κλείσιμο του περιοδικού DIVA και τις σποραδικές αλλά καθημερινές απολύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ- να αξιοποιηθεί η οικονομική κρίση ως πρόσχημα με στόχο να υποβαθμιστούν τα εργασιακά δικαιώματα στο χώρο του τύπου και τελικά να υποβαθμιστεί η ίδια η ενημέρωση.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. χαιρετίζει την αγωνιστική απάντηση της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της στη δύσκολη αυτή προσπάθεια για να ανατραπεί η εργοδοτική επίθεση. Υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης που επέτρεψε την πλήρη απορύθμιση του τοπίου στην ενημέρωση, κάνοντας εφικτή την εργοδοτική ασυδοσία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να κινητοποιηθούν επειγόντως και να δώσουν πανελλαδικό χαρακτήρα στην αγωνιστική απάντηση. Σε ώρες κρίσης η αλληλεγγύη είναι το βασικό όπλο των εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα είναι σε επιφυλακή ώστε να βοηθήσει κάθε δυνατότητα κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι τη δικαίωση των εργαζομένων.

893_220609-Eleftheros Typos.pdf (69.06 KB)

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας

Περισσότερα...
 
Δημοτικοί Ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.) συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ).

Περισσότερα...
 
Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό της Α.Χατζηδημητρίου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου η υπόθεση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της Αγγελικής στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006 όταν είχε εκδηλωθεί φωτιά στο χώρο. Εκεί τράβηξε απότομα και δυνατά, με βία και επανειλημμένα τον ιμάντα του σακίδιου της κάμερας που είχε περασμένη χιαστί στο λαιμό της και τη φωτογραφική μηχανή. Εξαιτίας αυτών των απότομων και δυνατών τραβηγμάτων ήταν να υποστεί –όπως φάνηκε εκ των υστέρων- «ισχαιμική βλάβη στο αριστερό ημιμόριο της γέφυρας, διαχωρισμό δεξιάς σπονδυλικής αρτηρίας και απόφραξη της βασικής αρτηρίας προφανώς από θρόμβο από το διαχωρισμό...».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 176 από 217