Νέα-Ανακοινώσεις
Στο πλευρό της ΠΟΣΠΕΡΤ Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διοίκηση της ΕΡΤ και ο Πρόεδρός της ξεπέρασαν κάθε όριο. Αφού επιτέθηκαν στη νόμιμη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, αρνήθηκαν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων έφτασαν να αμφισβητήσουν ακόμα και τον ΟΜΕΔ. Οδήγησαν, τέλος, εκλεγμένους συνδικαλιστές και τον Οργανισμό στα δικαστήρια, για να σταματήσουν τον ορισμό διαιτητή για τις Συμβάσεις.

Περισσότερα...
 
Πρόσκληση σε αγώνες Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπροστά στο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να δραπετεύσει μέσω εκλογών.

Περισσότερα...
 
Για την απόλυση της Νατάσας Θωμά Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κρατική τηλεόραση δεν πρέπει να είναι κυβερνητική, αλλά πρέπει και να το δείχνει όταν εκτιμά ότι είναι απαραίτητο.
Τελευταίο παράδειγμα η απόλυση της δημοσιογράφου Νατάσας Θωμά, που κάλυπτε τα 10 τελευταία χρόνια το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Πρόσχημα η παράλληλη απασχόλησή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γνωστό και αυτό για πολλά χρόνια. Σημείωση: η Νατάσα Θωμά δεν είχε αποκλειστική απασχόληση στην ΕΡΤ.
Η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία στο περίφημο Ραδιομέγαρο ενοχλήθηκε από το σχόλιο της συναδέλφου για τη μη κάλυψη από το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ της είδησης για το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) θεωρεί απαράδεκτη την άσκηση εκφοβισμού και λογοκρισίας των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ Α.Ε. μέσω της απόλυσης μιας καταξιωμένης συναδέλφου και ζητεί την άμεση επαναπρόσληψή της.

946_100709-ERT-Thoma.pdf (63.29 KB)

 
Συνάντηση για τους Δημοτικούς Ρ/Τ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία εργαζομένων στους δημοτικούς Ρ/Τ σταθμούς και συζήτησαν την πρόταση της ΚΕΔΚΕ για τις νέες ρυθμίσεις.
Ομοσπονδία και εργαζόμενοι συμφώνησαν ότι:
1. Θεωρούν καταρχήν θετική την πρόταση η οποία επιτρέπει την αδειοδότηση σε εταιρείες ειδικού σκοπού και όχι σε Α.Ε.
2. Πιστεύουν ότι καταρχάς πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη διατύπωση για τον κοινωνικό (κοινωφελή) χαρακτήρα των δημοτικών Ρ/Τ σταθμών, ώστε να θωρακισθούν απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή προσφυγής.
3. Οι άδειες είναι περιουσία του κράτους και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ιδιώτες. Οι οικονομικές υποχρεώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων βαρύνουν τους Δήμους.
4. Στις νέες ρυθμίσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι δημοτικοί Ρ/Τ σταθμοί, που σήμερα παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, όπως π.χ. ο “Ξένιος 94.3”, και να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

932_080709-synandisi gia dimotikous radiostathmous.pdf (63.60 KB)

 
Όχι στο κλείσιμο της εφημερίδας "Μεσόγειος" του Ηρακλείου Κρήτης Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μια ιστορική εφημερίδα, η «Μεσόγειος» του Ηρακλείου Κρήτης, ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής της. Αφορμή, ο αποκλεισμός της εφημερίδας από την επετηρίδα του Υπουργείου Επικρατείας.
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ζητά από το Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφασή του, και από τον εκδότη της «Μεσογείου», Κώστα Γραμματικάκη, να αναθεωρήσει τη δική του απόφαση και να δημιουργήσει προϋποθέσεις λειτουργίας της εφημερίδας και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Το Υπουργείο Επικρατείας, θεωρεί η Π.Ο.Ε.ΣΥ. οφείλει να αποκαταστήσει αδικίες σε βάρος ιστορικών εφημερίδων με συνεπή πολυετή αναδρομή.

917_010709-Mesogeios Herakl-Kritis.pdf (57.58 KB)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 175 από 217