Νέα-Ανακοινώσεις
Συνάντηση Π.Ο.Ε.ΣΥ. - Π.Σ.Α.Τ. Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006
Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Συντακτών (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε., Ε.Σ.Π.Η.Τ.) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.), πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της, σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δημήτρη Τσαλαπάτη για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον χώρο των αθλητικών συντακτών και των επιθέσεων που κλιμακώνονται σε βάρος των συναδέλφων, οι οποίες στην ουσία αποσκοπούν στην χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Περισσότερα...
 
Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2006
                                                                                ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), στη σημερινή συνεδρίασή του, καταδικάζει ομόφωνα τις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις παραγόντων της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός σε βάρος… «κακών» δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε., καθώς και την απόπειρα γενίκευσης που επιχειρείται με στόχο να τεθεί υπό ομηρία η ενημέρωση.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., που έχει στη δύναμή της και τις πέντε Ενώσεις Συντακτών, που λειτουργούν ΝΟΜΙΜΑ στη χώρα μας, ενώνει τη φωνή της, τόσο με εκείνη της Ε.Σ.Η.Ε.Α., όσο και του Π.Σ.Α.Τ. και επισημαίνει ότι οι παράγοντες και ηγέτες των Π.Α.Ε., που υποστηρίζουν ότι πασχίζουν για την ποιοτική άνοδο του ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς, πρέπει να αποφεύγουν τις εμπρηστικές ενέργειες και δηλώσεις, οι οποίες δυναμιτίζουν το ήπιο κλίμα, υποδαυλίζουν την βία και έχουν ως αποτέλεσμα τα κάθε είδους επεισόδια, που απομακρύνουν τους φιλάθλους από τα γήπεδα.
Οι πάσης φύσεως ηγέτες του αθλητικού χώρου, πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, να μην αρέσκονται μόνο στο χάιδεμα… των αυτιών και να είναι αυτοί που πρώτοι θα δίνουν το καλό παράδειγμα για το «φερ πλέι», αντί να επιχειρούν με οποιονδήποτε τρόπο λογοκρισία ή κατασταλτική παρέμβαση στην άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με όλες τις Ενώσεις-μέλη της και τον Π.Σ.Α.Τ. για να μπει φραγμός σ’ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες στην ουσία πλήττουν το δικαίωμα ενημέρωσης του Ελληνικού λαού.
 
"Βιομηχανία Αγωγών" Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2006
Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση τα εξής:
1. Καταγγέλλει και καταδικάζει όλες τις υφιστάμενες πολιτικές αλλά και πρακτικές που στρέφονται κατά του θεσμού των Σ.Σ.Ε., του Συνδικαλιστικού Δικαιώματος και καλεί τον κλάδο σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Επισημαίνει την ανάγκη συστράτευσης όλων των εργαζομένων από κάθε χώρο σε κοινή πορεία αγώνα.
Αποφασίζει την έκδοση ψηφίσματος.
2. Καταγγέλλει τη βιομηχανία αγωγών και κάθε συναφή διαδικασία που θέτουν σε ομηρία τη δημοσιογραφική λειτουργία και οδηγούν σε χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Αποφασίζει το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. να πραγματοποιήσει διάβημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίασή της, καθώς και την πραγματοποίηση παραστάσεων στην Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα με αίτημα άμεση τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, ώστε να καταργηθούν οι τυποκτόνες διατάξεις.
3. Κινείται σε θετική κατεύθυνση η διαδικασία για την κοινή Σ.Σ.Ε. της περιφέρειας και η συνομολόγησή της από τις εργοδοτικές οργανώσεις.
4. Εγκρίνει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι αθλητικοί συντάκτες από παράγοντες, χορηγούς ή εκπροσώπους Π.Α.Ε. και Κ.Α.Ε. κλπ.
 
Καταδίκη Κ. Φλαμή και Θ. Καφετζή Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006
Την έντονη ανησυχία του δημοσιογραφικού κόσμου για την τύχη των δημοσιογραφικών ελευθεριών και την απρόσκοπτη ενημέρωση του ελληνικού λαού, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ύστερα από την χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών με την οποία καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον καθένα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής και ο εικονολήπτης Θανάσης Καφετζής.
Οι συνάδελφοι προσήχθησαν σε δίκη ύστερα από αναφορά σε βάρος τους, στις 15 Νοεμβρίου 2004, από τον Εισαγγελέα κ. Απόστολο Τζαμαλή. Το…λάθος τους ήταν ότι μαγνητοσκοπούσαν συνέντευξη με κατηγορούμενο για αξιόποινες πράξεις, εντός του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας, έχοντας φυσικά εξασφαλίσει πριν την συναίνεση του συνεντευξιαζόμενου κατηγορουμένου.
Οι Κ. Φλαμής και Θ. Καφετζής συνελήφθησαν τότε, προσήχθησαν στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας, υποχρεώθηκαν σε φωτογράφηση και δακτυλοσκόπηση, σαν κοινοί εγκληματίες, ενώ η υπόθεση είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις, με αποκορύφωμα το ομόφωνα ψήφισμα που εξεδόθη από το 4ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
Η δικαστική απόφαση για την καταδίκη τους αποτελεί ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας, θέτει αναχώματα στην ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και κατ΄επέκταση λειτουργεί σε βάρος του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης.
Είναι ειλικρινά ασύλληπτο ότι δημοσιογράφοι καταδικάζονται σε πολύμηνη φυλάκιση και στην καταβολή ενός τεράστιου ποσού μόνο και μόνο διότι έπαιρναν συνέντευξη, ασκώντας το καθήκον τους.
 
Αλληλεγγύη στον Μάκη Νοδάρο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο Μάκη Νοδάρο, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί την προσεχή Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση για του Τύπου.
Η δράση κυκλωμάτων στο Νομό Ηλείας, που κατ’ επανάληψη έχουν απασχολήσει τον Τύπο και την κοινή γνώμη, έχουν ενοχληθεί φαίνεται από τις αποκαλύψεις του συναδέλφου τα τελευταία χρόνια και με την γνωστή μέθοδο επιχειρούν να τον φιμώσουν.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ενώνει τη φωνή του με τις ήδη εκφρασθείσες διαμαρτυρίες της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και καταδικάζει κάθε ενέργεια που στόχο έχει τον εκφοβισμό συναδέλφων και δηλώνει ότι δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 211 212 213 214 215 216 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 214 από 216