Νέα-Ανακοινώσεις
Οι συντάκτες στη διακομματική Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2006
Ειδική συνεδρίαση με θέμα την συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, 9.30πμ., η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δημήτρη Τσαλαπάτη.
Στη συνεδρίαση της «διακομματικής» θα λάβουν μέρος το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικού Ενώσεων και καθώς και των επιχειρήσεων ενημέρωσης (εφημερίδες, Μ.Μ.Ε. κλπ.).
Την «κοινή συνεδρίαση» με στόχο την ουσιαστικότερη αξιοποίηση του ρόλου της ενημέρωσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, είχε προτείνει η Π.Ο.Ε.ΣΥ. προς τον Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, στις 26 Ιανουαρίου 2006.
Στην σχετική επιστολή του ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ., ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σ’ έναν ευρύτερο διάλογο για το θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, εάν υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για την ημερήσια διάταξη.
»Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να υπάρξει, για το θέμα αυτό, κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής με το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ., τους Προέδρους των Ενώσεων-Μελών μας, αλλά και εκπροσώπους των επιχειρήσεων ενημέρωσης απ’ όλη τη χώρα (εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., Ε.Ρ.Τ., Α.Π.Ε., Μ.Π.Ε. κλπ.).»

 
Μαζί με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2006
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση των δημοσιογράφων στις κινητοποιήσεις που τα συνδικάτα οργανώνουν αυτή την περίοδο και καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν στα συλλαλητήρια της 28ης Φεβρουαρίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πανελλαδικής-πανεργατικής 4ωρης στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει την πρόσφατη επιστράτευση των ναυτεργατών και τις απειλές για γενίκευση της χρήσης αυτού του αντιδημοκρατικού μέτρου ενάντια στους συνδικαλιστικούς αγώνες.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει ότι θεωρεί την ενίσχυση του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων αναγκαία και ως εκ τούτου τάσσεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στο πλευρό της ΟΤΟΕ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις είναι ένα κοινό μέτωπο, που αφορά καίρια τους εργαζόμενους στην ενημέρωση που αυτή την περίοδο παλεύουν επίσης για ικανοποιητικές συμβάσεις.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ σε καμία περίπτωση δεν θα συρθούν να συναινέσουν σε παρεμβάσεις ή τετελεσμένα στη λειτουργία της ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η ενημέρωση αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

 
Απεργία σε "TELE TIMΕ"&"RELAX" Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006
Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συμπαρίσταται στις απεργιακές επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει από αύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, τα Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., στον τηλεοπτικό σταθμό “TELE TIME” της Πάτρας και στο ραδιοφωνικό σταθμό “RELAX”.
Οι εργαζόμενοι και στα δύο ΜΜΕ, τα οποία είναι συμφερόντων του Γιώργου Τράγκα, παραμένουν απλήρωτοι για 4 περίπου μήνες, ενώ ο ίδιος ο εκδότης έχει στραφεί δικαστικά και εναντίον συνδικαλιστών, γεγονός που επανειλημμένα έχουμε καταδικάσει απερίφραστα.
Τα όρια της ανοχής αλλά και κάθε καλής διάθεσης εργαζομένων και Ενώσεων έχουν πλέον εξαντληθεί, αφού η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

 
Σκάνδαλο υποκλοπών Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2006
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με αφορμή τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών καταγγέλλει, για μία ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών ελευθεριών όπως αυτή επιχειρείται με τη μέθοδο των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Τα τελευταία γεγονότα υποκλοπής φανερώνουν για μία ακόμα φορά την ανυπαρξία κάθε προστασίας της ατομικής και κοινωνικής ζωής. Αποδεικνύουν ότι ο πολίτης βρίσκεται στο έλεος των γνωστών «αγνώστων» δυνάμεων οι οποίες πάντοτε επιχειρούσαν να ποδηγετήσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Το γεγονός ότι μεταξύ των υπό παρακολούθηση ήσαν και συνάδελφοι, άτομα με κοινωνικές ευαισθησίες, πολιτικοί, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι στόχος των υποκλοπών δεν ήταν η διαβολή συγκεκριμένων προσώπων, αλλά η προσπάθεια υπονόμευσης αυτής της ίδιας της λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή του με όλο τον Ελληνικό Λαό, καταγγέλλει την ύπαρξη των κέντρων διαπλοκής και παραεξουσίας, επισημαίνοντας την πρωτοφανή επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης και τελικά των δημοκρατικών θεσμών με κάθε είδους κινητές και ακίνητες σκιές..!

 
Συμπαράσταση στους ναυτεργάτες Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2006
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Κυβέρνησης, που επιχειρεί με διαδικασία επιστράτευσης να αντιμετωπίσει την απεργία των ναυτεργατών.
Η απόφαση αυτή που αποτελεί αμφισβήτηση του δικαιώματος στην απεργία, επαναλαμβάνεται δυστυχώς για μία ακόμη φορά, στα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση για την επιστράτευση, να εγκύψει στα προβλήματα των εργαζομένων, των παραγωγών αλλά και των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών. Καλεί τις Ενώσεις-μέλη της, αλλά και όλον τον κλάδο των εργαζομένων στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., να τεθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργούς-ναυτεργάτες και υπογραμμίζει ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους – για άλλη μία φορά – θα αποδειχθεί ισχυρότερη από την πολιτική καταστολή.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 211 212 213 214 215 216 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 213 από 216