Νέα-Ανακοινώσεις


Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τάσσεται αλληλέγγυο προς τα μέλη της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, τα οποία καταγγέλλουν ως απαράδεκτο και καταχρηστικό το Ιδιωτικό Συμφωνητικό της εταιρείας DIDI MUSIC, που τους ζητείται να υπογράψουν ενόψει της μουσικής συναυλίας των Duran-Duran και το οποίο θίγει την επαγγελματική υπόσταση και ιδιαίτερα τους δημιουργούς, που είναι οι ίδιοι οι φωτογράφοι.

Περισσότερα...
 
Βιομηχανία αγωγών Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη συνέχεια της βιομηχανίας των αγωγών, από στελέχη του κρατικού μηχανισμού σε βάρος δημοσιογράφων, γεγονός που αποτελεί πλήγμα στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας Ιωαννίνων μήνυσε τον Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών» Γιώργο Κυρούση, επειδή δημοσίευσε (ως όφειλε από τη στιγμή που είχε τις πληροφορίες) αποσπάσματα από την Ε.Δ.Ε. (που επέρριπταν ευθύνες σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ιωαννίνων…), που διενεργήθηκε μετά από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για την υπόθεση της μεταγωγής του κακοποιού Μαξίμ Τέλνι, που κατέληξε στη δολοφονία των 2 αστυνομικών στο Μαλακάσι Τρικάλων.

Περισσότερα...
 
Επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση σε βάρος του συνδικαλιστή των ΕΛ.ΤΑ. Μανώλη Γουρνιεζάκη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του και τον τραυματισμό του συναδέλφου του Κώστα Κωνή.
Οι πρωτοφανείς αυτές εξελίξεις δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες και κρίσιμα ερωτηματικά που πρέπει επειγόντως να απαντηθούν από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο, με τον πιο σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο.
Η επίθεση σε συνδικαλιστές που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία του σωματείου τους, κατά την ημέρα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών και των συνδικάτων που τους συμπαραστάθηκαν, δημιουργεί συνειρμούς και προκαλεί αγανάκτηση.

Περισσότερα...
 
Aπόπειρα χειραγώγησης Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη νέα απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης μέσα από τη διαδικασία αγωγών, που αυτή τη φορά στρέφεται κατά του συναδέλφου Στρατή Μπαλάσκα και εργασιακού εκπροσώπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. στο Βόρειο Αιγαίο.
Η αγωγή κατά του δημοσιογράφου με την οποία ζητείται ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό, ως αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητας τους, υποβλήθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος με αποκλειστικό σκοπό να λειτουργήσει τρομοκρατικά και τούτο γιατί αποκάλυψε και δημοσιοποίησε μέσω των εφημερίδων «Εμπρός» Μυτιλήνης στην οποία είναι Αρχισυντάκτης και «Ελευθεροτυπία» Αθηνών, στην οποία είναι συντάκτης, πράξεις βίαιες κατά πολιτών. Πράξεις για τις οποίες μάλιστα έχουν υποβληθεί μηνύσεις, ενώ το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος παρά τη σοβαρότητα των καταγγελλομένων πραγματοποίησε μόνο μια πρόχειρη εξέταση.

Περισσότερα...
 
Δίωρη στάση εργασίας Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που επιχειρεί να φαλκιδεύσει τα δικαιώματα και το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων συμβασιούχων που, παρά την απαράδεκτη τακτική της ΕΡΤ στις αρχές του καλοκαιριού, με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν στη θέση τους.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 208 από 216